Nieuws

Kleurplaat Koningsdag 2018 (om zelf uit te printen!)
Kleurplaat Koningsdag 2016 (om zelf thuis uit te printen!)
Is de kleurplaat die je op school hebt gekregen

Wie oh wie is Colibri?

Zoals jullie al hebben gelezen komt de topband Colibri dit jaar spelen op het Raadhuisplein. Benieuwd naar wie deze muzikale vogels zijn? Hierbij een 'korte' introductie! 

Ze hebben werkelijk geen idee waarom ze naar dat piepkleine vogeltje zijn vernoemd want ze 
lijken in geen enkel opzicht op hun naamgenoot. Zo zijn ze met z'n elven; dus zeg maar gerust een MEGA-BIRD! Niks kleins en fijns; dikke blazers, vette hammonds en knallende bassen. Hoezo "de vrouwtjes zijn onopvallend gekleurd".... de zangeressen spetteren van het podium...en de  zanger trouwens ook! Stilhangen in de lucht, daar doen ze niet aan, en aan achteruitvliegen al helemaal niet. Als de groove eenmaal op stoom is, dan gaan ze op volle kracht vooruit! Eigenlijk zijn ze zo hip als een flamingo, zo funky als een struisvogel, met de soul van een Japanse nachtegaal, de groove van een specht, de klasse van een kraanvogel en het plezier van de kookaburra. En ze spelen covers, dus een beetje papegaaierig zijn ze ook. Maar noem de band maar gewoon COLIBRI!

Bio

De geboorte van Colibri is in 2000, met bassist Peter Elwuar en gitarist Gilbert Pieters als trotse vaders. Door de jaren heen wisselt de band meermalen van samenstelling, maar de koning en keizer van de snaren blijven altijd stevig aan de basis staan. Inmiddels is Colibri uitgegroeid tot een volwassen band met kwaliteit op alle fronten. En dat zijn er nogal wat! Een denderende ritmesectie van drie man sterk: Raymond op drums, Norman op percussie en Peter op bas. Ook bij de megastrakke blazers komt al het goede in drieën: Gert-Jan op sax, Paul op trompet en Maarten op sax zijn samen The Pep 'R' Horns. Milko is van het funky toetsenwerk en gitarist Gilbert van de sexy slagjes. En dan is er ook eens een erg prettig zangtrio: Marion, Ron en Danielle. Elf muzikanten die er veel lol in hebben om van iedere avond, op welke gelegenheid dan ook, samen met het publiek een feestje te bouwen! 

In september 2014 slaat het noodlot genadeloos toe, wanneer Peter volkomen onverwacht komt te overlijden. Colibri is vleugellam. Na een aantal maanden van rust en verwerking pakt de band de draad weer op en vindt in George de Graaf de opvolger van Peter. Het nummer "The Boss" wordt voor eeuwig op de setlijst gezet.

RepertoireHet repertoire laat zich niet in één woord omschrijven, vandaar dat ze er drie gebruiken: Colibri; the funk, the soul, the groove. Verwacht geen avond vol danceclassics; dat doen al duizend andere bands. Natuurlijk pikken ze er wel wat van mee, maar de band richt zich vooral op die andere lekkere dansbare dingen. Oude soul van Aretha Franklin en Chaka Khan; de nieuwe soul van Jamie Lidell en The Tower of Power. En wat te denken van the groove van Michael Jackson en Stevie Wonder en de funk van Maceo Parker en James Brown. Na een avond Colibri weet je dat je geen 'I will survive" nodig hebt voor een dance-till-you-drop-feest. ;-) 

Tot woensdag 27 april op het Raadhuisplein!