Nieuws

Kleurplaat Koningsdag 2018 (om zelf uit te printen!)
Kleurplaat Koningsdag 2016 (om zelf thuis uit te printen!)
Is de kleurplaat die je op school hebt gekregen

Oranjecomité Alblasserdam ontvangt cheque Rabobank Drechtsteden

Maandagavond ontvingen 5 vertegenwoordigers van verschillende Oranjeverenigingen uit de Drechtsteden een cheque uit handen van Burgemeester Brok en Piet Hoogendoorn, directievoorzitter van Rabobank Drechtsteden. Een financieel zetje in de rug voor alle Oranjeverenigingen die dit goed kunnen  gebruiken met de komst van het Koningspaar naar de Drechtsteden.

Op maandag 27 april bezoekt het Koningspaar Dordrecht. Groot feest!
Zeker voor de Oranjeverenigingen in de regio, die al maanden druk in de weer zijn met de voorbereidingen. Rabobank Drechtsteden maakte haar belofte aan de Oranjevereniging waar en overhandigde maandag 9 maart aan iedere Oranjevereniging een waardecheque t.w.v. € 1.500,- ter ondersteuning van hun activiteiten voor deze feestelijke dag. De aanwezigen leden van de Oranjeverenigingen uit Alblasserdam, Dordrecht, Dubbeldam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht namen deze bijdrage dankbaar in ontvangst!

Alle aanwezigen brachten met een toepasselijk glaasje oranjebitter een toast uit op de festiviteiten die de verschillende verenigingen ontwikkelen voor Koningsdag 2015.
Zowel Burgemeester Brok als Piet Hoogendoorn waarderen de inzet van zoveel vrijwilligers die zich inzetten voor de regio en in deze voor de Oranjefestiviteiten.

Rabobank Drechtsteden besloot, vanuit het Rabofonds een financiële bijdrage te doen aan alle Oranjeverenigingen in de Drechtsteden. Eind vorig jaar werden alle Oranjeverenigingen die actief zijn in Drechtsteden al uitgenodigd door Piet Hoogendoorn om de plannen van de verenigingen te bespreken. Vervolgens konden de Oranjeverenigingen een concreet plan inleveren voor Koningsdag 2015, waarna is besloten om alle verenigingen eenzelfde bedrag te geven als financiële steun.

Rabofonds
Rabobank Drechtsteden biedt ondersteuning aan maatschappelijke, economische, duurzame en culturele projecten in de Drechtsteden via het Rabofonds. Een commissie van leden van de bank beoordeelt de ingezonden aanvragen. De bank gaat ervan uit dat door samenwerking en bundeling van kracht een beter resultaat wordt geboekt dan door individueel handelen.